ENTER

13 maart 2015 – 22 maart 2015

Enter-facebook

Wij, Jella Onderbeke, Deborah Nyst en Anne De Coninck zijn drie vrouwen die dit jaar afstuderen aan de kunstacademie Luca (Sint Lucas) te Gent. We zijn drie kunstenaars die vanuit verschillende standpunten en disciplines reflecteren rond het huis en het huiselijke. Het is onze droom en ambitie om deze drie verschillende gezichtspunten samen te brengen in een tentoonstelling. Los van elkaar maken we kunst die zich op het eerste zicht eenvoudig laat lezen en waaruit een grote voorliefde voor het métier spreekt maar, waar bij nader toezien, een diepere laag verborgen ligt. Op een toegankelijke manier vertellen we een persoonlijk en tegelijk universeel, hedendaags verhaal.

De tentoonstelling werd geopend door Piet Boyens.

INTERNAL AFFAIRS

22 april 2016 – 1 mei 2016

affiche deborah poster Jellaposter Anne

Jella Onderbeke, Deborah Nyst en Anne De Coninck hielden een ook dit jaar (2016) terug een expositie. 
Over een actueel thema dat we elk vanuit onze eigen invalshoek en kunstdiscipline benaderen. Deborah Nyst en Anne Coninck hanteren de schilderkunst en tekenkunst als medium, terwijl Jella Onderbeke speelse werken in keramiek tentoonstelt. Hun werk getuigt van een liefde voor de kunst waarin diepere betekenislagen worden blootgelegd. Op een toegankelijk manier vertellen ze een verhaal dat zowel persoonlijk als universeel menselijk is en waarmee ze de toeschouwer aanzetten tot een reflecteren over de huidige samenleving. De expositie INTERNAL AFFAIRS verwijst hierbij zowel naar onze actualiteit als naar onze innerlijke belevingen.
De tentoonstelling werd geopend door Machteld Van Schandevijl.

FRONT

10 november 2017 – 26 november 2017

Twaalf jonge en beloftevolle kunstenaars presenteren tijdens FRONT Expo hun beeldend werk. Inspiratiebron voor dit kunstenparcours is het ‘War Requiem’ van Benjamin Britten.
Nemen deel aan het kunstenparcours in het Concertgebouw: Tom Callemin, Juliana Canal Paternina, Judith Desmyttere, Nicolas Erauw, Pieter Jennes, Flor Maesen, Jella Onderbeke, Annelies Rios Casier, SynART, Naomi Süssholz, Merel Van de Casteele, Ezra Veldhuis

Artikel: https://exit.be/2017/11/02/met-front-kaapt-het-jongerencollectief-soundcast-het-concertgebouw/